Yangın çıkış kapısı ikitelli Seçenekler
Yangın çıkış kapısı ikitelli Seçenekler
Blog Article
Bir kanat yangın kapılarımız Dkp veya Galvaniz sac üzerine epoksi polyester toz fırın boyalı olarak üretilmektedir. Kapı kasaları 1,5mm sacdan sağlıksız yahut sandık olarak üretilmektedir.
Kullanacak can skorsı 100 kişiden ziyade olan yerlerde ve son çıkış kapılarında push pas veya ürkü bar olmalıdır.
Kırık dökük bünyelarda çatı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni mimarilarda (meslek, düzenışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.
çağcıl Dizayn: Farklı renk ve desen seçenekleri ile hem klasik hem çağcıl mekanlara intibak sağlamlar.
Peklik ve Yangına Direnç: Yangın bapları, mualla sıcaklıklara ve alevlere karşı dayanıklıdır.
Bediiyat Tasavvur: Hem alışverişlevsellik hem bile bediiyat sunan tasarımlar, çağdaş yahut klasik binalara mutabakat sağlamlar.
Yangın Bapsı Türü: Yangın kapıları, kullanılacakları yere ve yangın dayanım sınıflarına bağlamlı olarak farklı özelliklere sahiptir.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 saat ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden mirlamışsa dışarıya, dışarıdan çıbanlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve emanet-mal kaybı riskinin giderilmiş edilmesini sağlar.
Yangın merdiveni bapsı binaların ivedili çıkış kapısı olarak ihtimam gören ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Kaliteli ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın kapıları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.
Dairesel yangın merdiveni, adından da anlaşılacağı kabilinden yukarıdan bayağıya daire şeklinde inilmesini sağlayıcı ve bu şekilde montajı yapılan merdiven çeşitleridir. İnsanların dairesel hareketlerde bir yerden acil durumda inebildikleri, bunun hükümı kesmediği çeşitli ilmî araştırmalar ile bile soyıtlandığı sinein, yangın merdivenlerinin bu şekilde tasarlanmasına karar mevdutir.
Bu noktada özellikle bile çatı sahiplerinin olağandan izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok bir küme insanın yaşama ve emtia kaybına da usul hevesliabilir.
Yangın bapları pasif yangın emniyet Yangın çıkış kapısı ikitelli programlarının mübrem bir parçkakımı olarak, yangının kontrol altına hileınmasında önemli bir rol oynadığından, kapı ve dahişenlerinin uyumlu olması ve doğru şekilde monte edilmesi şarttır.
Binaların yangın emniyetliğini temin etmek açısından kanunlara tam olarak riayet edilmesi ve boşlama konusunda hassasiyetle hareket edilmesi dirimsel örutubet taşır. Zımnında yararlanma amacı mütebeddil binalarda yangın merdiveni kaç katta zorunlu mevzusunun yeninde bileğerlendirilmesine ihtiyaç duyulur.
Bir yangın bapsı kendi kendine kapanır olmalıdır. şayet bir yangın kapısı münhal tutuluyorsa bir esrar muayene aygıtı ile donatılmalıdır. Kapının iyi olarak işlemesini engelleyecek herhangi bir kama kapı engelleri, zincirler, kancalar vs kabilinden engelden arındırılmalıdır. Kapı kapayıcılarındaki mekanik peyda tutma aygıtlarından zinharılmalıdır. Eriyebilir bandajlantı ile donanmış ve degaje tutma özelliği olan kapayıcılar vardır, ama eriyebilir bağlanaklar kapının, adam yaşamını sakınmak yürekin korumacı bir bariyer olarak kullanılacak denli hızlı davranmasını engeller.